fitness centre, bedford school

 

The project saw the extension and refurbishment of the existing gym area into a new high specification Fitness Centre.  

 

A new timber veneered curved ceiling system ties the differing proportions and ceiling heights of this part of the building into a coherent space with a strong identity.  The use of oak is extended onto the doors, skirtings and furniture to harmonise the scheme further.  

 

As an internal room within the Recreation Centre, the existing walls and floors have been  acoustically enhanced to limit sound transfer to other parts of the building, most importantly the neighbouring theatre.  The Fitness Centre also benefits from bespoke reception desks and storage facilities based on specific user needs and a fully integrated audio and visual system.